0%

Barcelona. Bere bună, gastronomie și arhitectură

Posted By: Cristina Enache On:


Pentru colecționarii de arhitectură e un „must”. Tot așa cum urmărești să vezi un Picasso, un Rembrandt, un Monet, în Barcelona achiziționezi experiențe arhitecturale. De la gotic, medieval, maur, la Gaudi, Mies van der Rohe, Toyo Ito, Jean Nouvel, Ricardo Bofil, Santiago Calatrava…lista poate continua. De la Parcul Guell, Sagrada Familia, la Torre Telefonica sau Barcelona Fish. Inserții urbane, icon-uri, landmarks, conversii.

Berăria Moritz e o astfel de experiență. Un background local ce devine prilej de experiență globală. Veche fabrică de bere, înființată în 1856, deschisă recent publicului, devenită restaurant, bar și muzeu, proiectată de un arhitect francez. Un Jean Nouvel care trebuie colecționat. Piesă complexă de colecție, cumul de funcțiuni, arhitectură, tehnologie, gastronomie, culoare.

Berea excepțională, vinul perfect, tapas-urile, deserturile, dar mai ales adaptarea spațiului, inserțiile delicate și spectaculoase, sunt cu siguranță complet cuceritoare. O porție de arhitectură, scenografie perfectă, în care detaliul exprimă complexitatea conceptului – delicată îmbinare de nou în context vechi, de finisaje, lumini, mobilier, activități.

Fără discuție, combinație perfectă dintre cultură și gastronomie, încă un reper al minunatului oraș a cărui diversitate nu-ți lasă răgaz de plictis. Pe scurt – de consumat sub toate aspectele rafinat expuse, de savurat spațiu și mâncare îmbinate într-o compoziție fără cusur.


SHARE
Play Cover Track Title
Track Authors