0%

de-a legănatul prin Amsterdam

Posted By: sun On:


În ziua a 29 a a lui februarie, mă plimbam pentru a nu mai știu a câta oară pe canalele Amsterdamului. Simona a fost cea care l-a văzut. Leagănul. De jos, din vaporaș, ne suceam gâturile către turnul de pe terasa căruia se legănau două perechi de picioare deasupra orașului.
Așa ne-am petrecut următoarea dimineață, prima dimineață de martie. Aproape zburând peste Amsterdam, în leagănele roșii din A’Dam Tower.
Experiență ca un vis de copil, plutind peste apă, și case, când totul este mic acolo, dedesubt, și crezi că vântul te va desprinde și te va purta mai departe, îl simți cum îți zboară părul, și hainele, și lacrimile, și chiar și vuietul lui este mai puternic decât râsul tău, și poți să țipi, să râzi, să spui orice, iar soarele nu se mai poate ascunde decât după nori, pentru că ești la o sută de metri deasupra orașului….
Toată experiența frumos împachetată într-o poveste care începe de jos, machetă, fotografie, lumină și sunet, pentru a se termina în spațiul de chillin în care ai timp să te recuperezi, înapoi în haina de adult scăpat pentru prea puțin timp înapoi în copilărie.
Un lucru știu sigur. Nici unul dintre personajele rele care țineau prințese prin turnuri n-a știut. Un leagăn, de atât era nevoie. Dacă aș fi fost vreodată prințesă în turnul lui A’Dam, n-ar fi fost chip să mă dau salvată.


SHARE
Play Cover Track Title
Track Authors