0%

Dubrovnik. Regatul, marea și războiul stelelor.

Posted By: Cristina Enache On:


Minunată discuție pe care vechea cetate o poartă de secole cu marea. Nimic mai intim, mai romantic, mai spectaculos decât stânca galbenă ieșind din apa turcoaz, din care se ridică zidurile fortificate. Povestea dramatică dintre marea frivolă și cetatea care lasă doar soarele să o îmbrățișeze. Un oraș ca o poveste de dragoste. Orașul de care te inamorezi iremediabil, și în care vrei sa revii din nou și din nou.

Cetate medievală, operă de artă, atât de umană prin intimitatea spațiului, proporțiilor, reperelor. În care te pierzi ca apoi să găsești imediat indicii ca să te regăsești. Spațial, emoțional, artistic. Catedrală, port, trepte, rufe atârnate pe sfori între fațade. Prăvălii, cârciumi, pensiuni, terase, arcade, felinare.

Oraș al legendei spusă în muzică și film. Cetate unică, dar universală. O lume terestră din alte timpuri. Trecute sau încă netrăite.

Așa spun și încă vor spune, pentru că o găsim fără să știm că e aceeași. O lume pentru Game of thrones, 2 Cellos, Star Wars. O poveste fără sfârșit, mereu alta, pentru fiecare.

Game of Thrones – scene filmate în Dubrovnik (Kings Landing) – http://www.kingslandingdubrovnik.com/

2 Cellos – videoclip Game of Thrones – https://www.youtube.com/watch?v=DcFpvolRN3w

Star Wars VIII – http://www.starwarsdubrovnik.com/


SHARE
Play Cover Track Title
Track Authors