Hamburg. InBetween

Posted By: Cristina Enache On:


Între nou și vechi, între apă și pământ, oraș nehotărât, pare că nici el nu știe să se definească.
Oraș al culorilor triste, arhitectură gri, posomorâtă, combinată cu infrastructura feroviară – kind reminder al industralismului – capătă culoare o dată cu înserarea, atunci când luminile năpădesc spațiul, iar vapoarele și trenurile devin dintr-o dată vizibile într-o imagine de cabaret desuet, lucruri simple devenite vedete temporare, precum fishbrot-ul mâncat pe marginea pontonului de la malul Elbei.
Desprins cumva din benzi desenate, în care supereroii și-au cam terminat treaba, pentru că lucrurile funcționează nemțește, burgul îndrăznește să înceapă să se afirme, după modelul probat deja de alte orașe, cu o rețetă aproape clișeu.
Se pun laolaltă un (st)architect, ceva cultură, ceva hipstereală – locul din mijlocul industriei și de pe malul apei – ingrediente esențiale. Proaspăt brand urban, Filarmonica privește și este privită, amestecată cu ape, nori, ploi, catarge, pânze și vapoare, martor al apusului cotidian pe care-l primești generos dintr-o arhitectură ce magnetizează și se oferă.


Play Cover Track Title
Track Authors