0%

Munchen. Olimpiade, muzee și bmw

Posted By: Cristina Enache On:


Nemțește, nu se poate fără sport și fără mașini. Și fără performanțe, indiferent din ce domeniu.

Olympia park este incontestabil un spectacol. O performanță arhitecturală, structurală, spațială. Activități articulate fluid în compoziții organice, ignorând infrastructuri existente, aproape sfidător. Săli de sport, structuri, pânze, arii de activități, dinamic și complex, fascinant de descoperit. Dominat de Olympic Tower, imagine structurată pe principii davinciene în care verticala este susținută de stabilitatea orizontalei, proporțiile fiind acolo unde trebuie, nu poți rata bucuria de a-l privi de sus. Descoperirea detaliilor, texturilor, culorilor, tehnologia devenită artă. Arhitectură, structură, peisaj, perfect îmbinate în cadrul urban atât de tipic periferic, lipsit de limite și reguli urbane identificabile.

Fluiditatea spațiului ridică parcul peste autostrada urbană, într-un parcurs atât de firesc, cu cât dincolo se zărește BMW Welt. Semnătură deconstructivistă, un Coop Himmelblau memorabil, lume a tehnologiei, univers science fiction autentic. Performanță. Labirint care te ridică din nou deasupra fluxului urban, doar pentru a continua lumea mașinilor în muzeul de peste drum, articulare firească a conceptului complex propus de o experiență unică.

Combinație perfectă între abordări temporale diferite, complementaritate funcțională impecabilă, finalitate desăvârșită de o estetică ce combină multitudinea elementelor compuse în relații atent studiate. Matematic.


SHARE
Play Cover Track Title
Track Authors